Șefa grădiniței reținută de CNA, într-un dosar de corupție, este Marina Hasiev, directoarea grădiniței 130 „Foișor” din Chișinău. Funcționara este bănuită că ar fi pretins şi primit 1.800 de lei de la părinţii unui copil pe care l-ar fi înscris la grădiniţă. Hasiev a fost reţinută pentru 72 de ore şi se va afla, în această perioadă, în custodia poliţiei.

Amintim că potrivit comunicatului CNA denunţătorul, în cadrul discuţiei cu metodista şi directoarea grădiniţei, femeii i s-a dat de înţeles că, pentru înscrierea minorului, va fi necesară transmiterea unei sume de bani, fără a specifica suma. Ulterior, când s-a prezentat la grădiniţă, i s-a sugerat suma de 800 de lei, pe care a transmis-o directoarei. După ce minorul a fost înscris în una din grupe, mama copilului a fost telefonată din nou de metodista instituţiei care i-ar fi spus că suma e prea mică şi că mai trebuie 1.000 de lei.

Potrivit jc.md în 2011, aceeaşi directoare a fost prinsă în flagrant de ofiţerii anticorupţie în timp ce primea 150 de euro de la un părinte pentru a-i înregistra copilul în instituţia preşcolară. În cadrul percheziţiei efectuate în birou au mai fost depistate şi ridicate mijloace băneşti în mărime de 6300 de lei. Şefa grădiniţei risca atunci până la zece ani de închisoare şi amendă de până la 60.000 de lei.