Stela Grigoraș, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, îl are ca subaltern pe partenerul său de afaceri, Anatol Mămăligă. Acesta este secretar de stat, poziție similară cu cea de viceministru. Cei doi au fondat împreună „Parteneriate pentru Dezvoltare” SRL, afacere care le întregește veniturile cu mii de lei anual. Stela Grigoraș și Anatol Mămăligă sunt și cumetri, ministra fiind nașa de botez a copiilor secretatului de stat, scrie Moldova Curată.

Până a ajunge în funcție publică, Grigoraș a condus Organizația „Parteneriate pentru fiecare copil”. În declarația de avere și interese personale pentru anul 2016, ea arată că în perioada 1-20 ianuarie a ridicat un salariu de peste 82 de mii de lei, echivalentul sumei de patru mii de euro.

În schimb, soțul acesteia, Vasile Grama, a avut în 2016 un salariu anual de circa 58 de mii de lei din activitatea de profesor la Universitatea Tehnică din Moldova, iar de la Asociația ”Parteneriate pentru Fiecare Copil”, organizație care a fost condusă de soția sa, a ridicat un venit de peste 150 de mii de lei, mai mare de aproape trei ori decât venitul obținut de la locul de muncă de bază.

De la firma ”Parteneriate pentru Dezvoltare”, SRL, unde Stela Grigoraș este co-fondatoare,  cu 25 % din acțiuni, soțul acesteia a obținut un venit de peste 68 de mii de lei.

De la organizația ”Parteneriate pentru fiecare copil” a avut venit anul trecut și Anatol Mămăligă, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Protecției Sociale și Familiei. Acesta a ridicat un salariu de circa 199 de mii de lei, iar soția sa, Daniela Mămăligă,  – un milion 121 de mii de lei. Soția demnitarului conduce acum această organizație, după ce Stela Grigoraș a venit la minister.

Familia Mămăligă nu este străină pentru Stela Grigoraș. Pe lângă faptul că ministra și secretarul de stat fac parte din conducerea MSPSF, aceștia sunt și parteneri de afaceri:  Stela Grigoraș, Anatol Mămăligă și Daniela Mămăligă sunt fondatorii firmei „Parteneriate pentru Dezvoltare”.

Stela Grigoraș este nașa de botez a copiilor familiei Mămăligă, iar acest lucru a fost confirmat de ministră, dar și de secretarul de stat.

Pe de altă parte, reprezentanți ai Autorității Naționale de Integritate (ANI), consultați de Moldova Curată, sunt de părere că în această situație este un conflict de interese evident, deoarece demnitarii sunt parteneri de afaceri, dar și conduc împreună o instituție publică. Astfel, potrivit fișei de post a unui secretar de stat, acesta se subordonează ministrului și secretarului general al Guvernului.