Grupul de inițiativă al conducătorilor de troleibuze și al conductorilor din parcurile nr. 1, 2, 3, au înaintat o cerere în care menționează că activează în condiții neadecvate și sunt remunerați insuficient. Grupul solicită insistent demiterea lui Gheorghe Morgoci pentru lipsa de competență și numirea în funcție a unui Director al regiei transport electric care va face față la rezolvarea problemelor apărute.

„Activitatea Parcurilor de troleibuze nr. 1, 2, 3 din municipiul Chișinău este afectată de poziția defectuoasă a administrației. Practic, munca în parcurile de troleibuze în ultima vreme a devenit o umilință. Conductorii și conducătorii și alt personal de rând activează în cadrul unor condiții neadecvate, josnice de muncă. Astfel, personalul de rând muncește din noapte în noapte pentru un salariu mizez, care nu acoperă cheltuielile minime de trai”, se menționează în cerere.

Grupul de inițiativă solicită majorarea necondiționată a salariului, crerea unor camere de odihnă și cantine la fiecare punct terminus al rutelor, unde angajații să poată lua masa, dar și în parcurile de troleibuze pentru personalul de rezervă, cu includerea unor aparate TV. Angajații solicită asigurarea în regim de vară cu apă rece gazată.

În cerere se menționează că sub pretextul inventat artificial de către administrații precum că nu sunt bani pentru salarii, șoferii și conductorii, dar și alți salariați sunt nevoiți să ocupe rând de cu noapte pentru a primi banii munciți.

Angajații RTEC solicită dotarea cu condiționere a troleibuzelor: „pe perioada rece se interzice conectarea sobelor în saloanele troleibuzelor motivând că primarul Dorin Chirtoacă nu dă voie. Dacă șoferii conectează sobele și sunt depistați, sunt sancționați dur cu scoaterea premiei din salariu”.

Din cauza condițiilor inadecvate, multe persoane se eliberează din funcție, iar muncitorii sunt nevoiți să iasă suplimentar la lucru, ajungând și la 300 de ore de muncă.