În seara zilei de 12 septembrie curent, doi tineri, unul cu vârsta de 25 de ani şi altul de 34 de ani au fost atacaţi prin surprindere de trei indivizi, una din victime fiind deposedată de telefonul mobil şi geanta în care se aflau actele personale, cardurile bancare şi bani, cauzându-i un prejudiciu de 5.650 lei. Incidentul a avut loc pe strada Ginta Latină, iar la faţa locului au intervenit polițiștii sectorului Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, după ce au fost alertați de către victime.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații demarate de către polițiști, au fost identificaţi doi dintre suspecţii în acest caz. Ambii s-au dovedit a fi originari din Căuşeni cu vârstele de 20 şi 21 de ani, fiind încătușaţi în cadrul percheziţiilor desfăşurate la domiciliul suspecţilor, și escortaţi la Inspectorat pentru documentare. Ulterior, forțele de ordine au depistat și ridicat telefonul mobil şi geanta victimei.

Bănuiţii și-au recunoscut vinovăția în cadrul acțiunilor procesual penale desfășurate şi au fost reţinuţi pentru 30 de zile. Sunt cercetaţi penal pentru jaf și riscă o pedeapsa cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Este de menționat că Poliția Capitalei continuă intensiv activitățile specializate, privind combaterea și prevenirea criminalității stradale.