/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ CNA a lansat o nouă campanie de informare. „Corupție e atunci când casa e scrisă pe soacră, mașina pe cumnat”

missing
20 septembrie 2017, ora 19:23

În total au fost realizate un spot și 16 filmulețe în care se vorbește despre cadourile oferite ilegal funcționarilor, despre conflictele de interese dar și despre finanțarea ilicită a partidelor. Toate aceste acte fac parte din corupție, spune CNA.

Noi ne dorim să producem o schimbare de mentalitate și promovăm conceptul de integritate. Corupția creează dependență, corupția creează frica și creează captivitate față de anumite interese private”, explică vicedirectorul Centrului Național Anticorupție, Cristina Țărnă.

Din anul 2015 și până în prezent, CNA a investit în diverse campanii de informare peste 250 de mii de lei. Unii oameni spun că astfel de evenimente sunt ineficiente, iar împotriva corupției trebuie de luptat nu prin spoturi sociale ci prin arestări și condamnări.

Absolut cred că nu sunt eficiente, pentru că nu acolo se apasă, schimbări în țară trebuie de produs la nivel de sistem, dar nu de spoturi publicitare”.

Cu corupția trebuie de luptat la direct, nu știu cum să mă exprim mai bine, mai serios decât se luptă la noi”.

Eu cred că toate metodele sunt bune dat fiind faptului c la noi situația cere o implicare”.

Cu toate acestea, vicedirectorul CNA a declarat că din anu 2014 rata condamnării pentru corupere a crescut de la 80 la 95 de procente, iar numărul denunțurilor de aproape 70 de ori. Campania va derula timp de aproape un an. Costurile pentru realizarea filmulețelor se ridică la 80 de mii de dolari, bani oferit de PNUD și Guvernul Norvegiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram