Curtea de Apel a respins astăzi cererea de eliberare a lui Boris Bologan, deținutul suspectat că l-ar fi maltratat în izolator pe Andrei Braguța. Anterior, Bologan a primit 30 de zile de arest preventiv în legătură cu acest caz. Avocatul său a contestat, însă, decizia primei instanțe. Suspectul se declară în continuare nevinovat.

Boris Bologan, care a stat în aceeași celulă cu Andrei Braguța în momentul în care acesta a fost maltratat în Izolator nu a venit astăzi la judecată.

Bologan Boris este învinuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art.166 prim, ca și celelalte care au statut de învinuit pe acest caz. Persoana a făcut anumite declarații în calitate de învinuit pe care eu la moment nu vi le pot spune și nu pot invoca poziția pentru a nu prejudicia mersul anchetei”, a declarat procurorul, Victor Cazacu.

Avocatul lui Bologan, susține că clientul său doar s-a apărat, deoarece Andrei Braguța ar fi sărit la bătaie.

El pledează nevinovat, colaborează cu organele de urmărire penală de restabilire a tuturor circumstanțelor cazului dat, dar această colaborare nu urmează a fi interpretată că își recunoaște vinovăția imputată”, spune avocatul, Silviu Burlacu.

Trei polițiști și patru deținuți l-ar fi bătut pe Andrei Braguța. În consecință, acesta a murit. Procurorii spun că Braguța ar fi fost bătut de colegii de celulă. Doi dintre cei patru deținuți suspecți în acest caz au fost puși sub învinuire, iar trei polițiști sunt suspectați că nu l-au protejat pe Braguța.