Un deținut al Penitenciarului nr.1 din Taraclia s-a automutilat. Acesta și-a tăiat abdomenul în semn de protest după ce administrația i-ar fi interzis întrevederile cu rudele. De cealaltă parte, Departamentul Instituțiilor Penitenciare susține că, de fapt, deținutul a fost pedepsit astfel pentru încălcarea regimului de detenție.

Am avut 100 de încălcări anterior și am un an de când nu am văzut pe nimeni din rude. Își bat joc, mâncare nu îmi dau. Azi m-am tăiat din nou. A venit doctorița și i-am zis să mă ducă la spital, dar nu vrea să mă ducă. A zis că dacă vreau să mă coase pe loc aici cu ledocain. Eu am zis că dacă îmi puneți narcoz da, dar dacă nu, nu”, afirmă deținutul Victor Gorincioi.

Deținutul a declarat pentru „crimemoldova” că incidentul s-a produs cu o săptămână în urmă, iar cei de la DIP spun că bărbatul s-ar fi automutilat încă pe 31 august. Victor Gorincioi se plânge că medicul din închisoare nu i-ar fi acordat ajutor corespunzător.

Au zis, de ce nu îți tai gâtul să mori mai repede. Mă provoacă și pe urmă zic că eu încalc. Dar cum să nu încalc dacă ei te aduc la așa condiții. Ei te provoacă, bagă sancțiuni. Stau unii în greva foamei, pentru că nu dau mâncare normală și lor le este tot una”, susține deținutul Victor Gorincioi.

Departamentul Instituțiilor Penitenciare susține însă că bărbatului i-a fost acordat ajutorul medical necesar și că, automutilându-se, deținutul a vrut să exercite presiuni asupra administrației penitenciarului. Condamnatul are de ispășit o pedeapsă de 12 ani pentru viol si furt.