Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit în borseta unui cetățean moldovean o carte de identitate românească ce s-a dovedit a fi falsă, pentru care bărbatul a declarat că a plătit suma de 150 euro.

În data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 15.35, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul moldovean Ion N., în vârstă de 30 de ani, pasager într-un microbuz care efectua o cursă pe relaţia Republica Moldova – Franţa.

Existând suspiciuni că Ion N. ar putea deţine documente false sau falsificate, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului, în urma căruia a fost descoperită, în borseta acestuia, o carte de identitate cu însemnele autorităților române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.

Cu privire la cele constatate, Ion N. a declarat că pe perioada în care a lucrat în Franţa a procurat documentul de la un cetățean ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 150 euro, şi a recurs la această metodă deoarece dorea să-şi găsească mai uşor un loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.