/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Chirtoacă, ținut ilegal în arest? Dosarul edilului nu a ajuns încă la Curtea de Apel

21 septembrie 2017, ora 19:30

Potrivit avocaților, judecătorii de la Curtea de Apel nu au dreptul să examineze și să se expună asupra unor demersuri daca nu au dosarul în față.

Atunci când la examinarea recursului nu sunt prezentate materialele dosarului, instanța de recurs este obligată să elibereze persoana care este menținută în arest. Ceea ce nu s-a făcut de către instanța de recurs. Prin faptul că instanța de judecată a reluat dosarul de fapt a confirmat această ilegalitate și această încălcare de procedură”, a explicat avocata Tatiana Iovu.

La aproape patru luni de la reținere acest caz a fost judecat în lipsa materialelor cauzei penale, în lipsa dosarului. Dosarul nu a fost niciodată prezent aici timp de patru luni. Este o încălcare flagrantă. Nu are dreptul instanța să se pronunțe asupra prelungirii unei măsuri preventive fără să se afle pe masă dosarul propriu-zis”, afirmă primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Procurorul respinge acuzațiile avocaților.

Cele spuse de partea apărării nu corespund realității, deoarece cum am menționat, conform codului de procedură penală, în instanță de recurs se prezintă materialele care au stat la baza aplicării și prelungirii măsurii preventive, nicidecum nu se prezintă tot dosarul”, a declarat procurorul, Dumitru Robu.

Dorin Chirtoacă, are statut de învinuit în două dosare penale. În primul, edilul suspendat este acuzat de luare de mită și trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, iar în cea de-a doua cauză, Chirtoacă este bănuit că ar fi prejudiciat bugetul municipal cu peste 66 de milioane de lei. În ambele cazuri primarul suspendat se declară nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram