A doua escaladare liberă a muntelui Mora Mora din Madagascar – le-a reușit la doi alpiniști neînfricați. Iubitorii de senzații tari au urcat doar cu ajutorul mâinilor la o altitudine de peste 700 de metri. Urmează imagini care îți taie respirația.

Alpiniștii Sasha DiGiulian, originar din SUA și Edu Marin, de origine spaniolă au urcat pe muntele Mora Mora de pe insula Madagascar. Cei doi au înregistrat astfel a doua performanță de escaladare liberă a muntelui. Primul care reușise să urce 700 de metri este alpinistul de origine cehă, Adam Ondra, în 2010. Adrenalina a atins cote maxime, cei doi sportivi asigurându-se singuri cu centura chiar în timpul escaladării.

Alpinista Sasha DiGiulian a devenit astfel prima femeie care a reușit cățărarea pe muntele Mora Mora. Ea este cunoscută pentru cucerirea numeroaselor trofee în rândul alpiniștilor juniori.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!