/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ PAS a depus la Procuratura Generală un denunț împotriva lui Plahotniuc pentru uzurparea puterii în stat

missing
21 septembrie 2017, ora 09:36

„Știm cu toții că Procuratura Generală este o instituție capturată, coruptă, dar nu înseamnă că îi lăsăm să-și vadă de treabă în pace. Suntem aici pentru a insistat ca această instituție să își îndeplinească atribuțiile de serviciu. Conform prevederilor constituționale, suveranitatea aparține poporului în Republica Moldova. Costitituția spune că nicio persoană, niciun grup de persoane, niciun partid politic, nu poate să folosească puterea în scopurile proprii, așa cum se întâmplă la noi”, a menționat Maia Sandu.

„Fără a fi mandatat de popor așa cum prescrie art. 2 alin (1) din Legea Supremă, Plahotniuc Vladimir și-a subordonat toate cele trei puteri ale statului – legislativă, executivă și judecătorească, separate potrivit prevederilor constituționale. Deși la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 PD a obținut 15,8% din voturile cetățenilor, ceea ce a reprezentat câștigarea a 19 mandate de parlamentari, astăzi acest partid deține peste 50 de mandate, adică o majoritate absolută în Parlament. LA 21 decembrie 2015, după ce la ora 3 noaptea numitul Vladimir Plahotniuc a făcut un anunț pe Facebook pentru că revine în politică, 14 din 21 deputați ai fracțiunii PCRM au declarat că părăsesc formațiunea și se alătură PD în cadrul așa-numitei „platforme social-democrate”, create în aceeași zi. În același timp, circa jumătate din parlamentarii PLDM au decis să părăsească fracțiunea și, împreună cu PD, PL și cei 14 transfugi PCRM au format o nouă majoritate parlamentară.

Astfel, în condițiile în care suveranitatea aparține poporului, iar poporul a delegat în Parlament doar 19 parlamentari ai acestui partid, apare întrebarea firească în numele cui exercită puterea acest partid? De către cine i-a fost delegată această putere? Bineînțeles că PD exercită puterea de stat nu în numele poporului, ci în numele propriu, or poporul nu i-a delegată această putere prin votul său”, se menționează în denunț.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram