/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Plin de emoții, absolvenții programelor gestionate de Ambasada Marii Britanii s-au reunit la Chișinău

missing
22 septembrie 2017, ora 18:02

Absolvenții programelor gestionate de Ambasada Marii Britanii din Republica Moldova s-au reunit la Reședința ambasadorului. Emoționați și nostalgici, aceștia au povestit despre experienta acumulata în perioada aflării în Regatul Unit. Tinerii moldoveni au copleșit-o pe ambasadoare Lucy Joyce.

Schimbul de idei și experiență sunt extrem de importante. Datorită acestora are loc schimbarea, inclusiv de mentalitate. Excelența sa Lucy Joyce s-a declarat mândră de rezultatele obținute de absolvenții moldoveni care au vizitat Marea Britanie.

„Pe noi, cei din Marea Britanie, ne onorează să putem aduna nu doar studenții din Republica Moldova, dar din toate țările lumii. Studenții care au venit aici, au cunoscut persoane din mai multe țări. Ceea ce fac ei este ceva frumos – își împărtășesc experiența, fac schimb de idei. Sunt încântați unii de alții,” a menționat ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii în Republica Moldova, Lucy Joyce.

Cu 23 ani în urmă, a fost lansat primul proiect de burse numit „Chevening” acesta era destinat pentru tinerii din Republica Moldova care își doreau să meargă la masterat în Marea Britanie. Tinerii au mers în Regatul Unit pentru un an. Pe lângă studii, au avut posibilitatea să viziteze cele mai pitorești locuri din Londra și nu numai.

„A fost un efort, dar fiecare noapte nedormită a fost o investiție în viitorul meu și, bineînțeles, în țara mea prin beneficiile pe care pot să le aduc,” a adăugat Diana Nastas, absolventă „CHEVENING”

Pe lângă programele de burse pentru tinerii care merg la studii în Regatul Unit, mai sunt și peste 160 de absolvenți care au participat într-un proiect în Republica Moldova. Pavel Eremeev este unul din ei. El a participat la programul „Dialoguri transnistrene” menit să consolideze buna înțelegere și încrederea între cele două maluri ale Nistrului.

„Sunt tineri gata să întoarcă și munții, gata oricând să-și unească efortul… Și acest lucru e plăcut. Mi-a plăcut anturajul, dar și acei oameni care au făcut parte din acest proiect,” susține Pavel Eremeev.

Primul proiect britanic de schimb de experiență, implementat în Republica Moldova de Ambasada Marii Britanii datează din 1993, iar cel de-al doilea proiect numit „John Smith” a fost lansat în anul 2000. Atunci mai multi tineri au plecat în Marea Britanie pentru o lună.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram