Premierul, Pavel Filip, a postat un mesaj de facebook prin care susține că a primit un mesaj cu accente de șantaj sau amenințare din partea unui fost demnitar de stat.

Filip spune că nu a făcut niciodată publice mesajele primite, dar atunci când ele capătă accente de șantaj sau amenințare, crede că sunt inacceptabile și trebuie să fie cunoscute de opinia publică.

„Am primit acest mesaj din partea domnului Valeriu Troenco, un fost înalt funcționar al statului, de pe un profil care pare să-i aparțină”, scrie Filip atașând un screenshot al unui mesaj.

În mesaj se spune că dacă i se va reduce funcția soției de la Registru, pe care expeditorul o consideră ilegală atunci „Mă duc lângă Andrei Năstase, alte variante nu-mi lăsați”, scrie o persoană care se identifică ca V. Troenco.

Ca răspuns la „amenințare” Filip a răspuns: „Nu știu dacă soția sa lucrează la Registru, dacă funcția urmează să fie redusa și nu voi verifica această informație. Dacă îl vedeți însă și pe el devenit mare luptător pentru „dreptate” pe la opoziția protestatară, să știți ce-l mână în luptă”.