Președintele Dodon, fostul lider al Partidului Socialiștilor din R.Moldova a venit cu o reacție în urma protestelor realizate de fostul partid. Acesta le-a mulțumit colegilor din PSRM și a spus că el nu îi va dezamăgi. „Le mulțumesc sincer prietenilor, colegilor şi camarazilor din Partidul Socialiştilor pentru susţinere deplină și încrederea acordată. Sînt bucuros că în societatea noastră există o asemenea echipă de persoane neindiferente – patrioţi adevăraţi ai Moldovei – în care eu, ca şef al statului, pot avea încredere”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Șeful statului a menționat că astăzi ar fi trebuit să aibă loc referendumul consultativ inițiat de președinte, însă potrivit lui „deoarece regimul de la guvernare restricţionează dreptul poporului Moldovei de a-şi exprima opinia prin intermediul unui referendum consultativ, colegii din PSRM au decis să-l organizeze de sine stătător”.

Astfel, Dodon anunță că începând de astăzi, 24 septembrie, 2017, Partidul Socialiştilor vor colecta semnături în susţinerea trecerii la forma de guvernare prezidenţială în Republica Moldova. PSRM și-a anunțat intenția de a colecta cel puţin 70% din semnăturile cetăţenilor ţării cu drept de vot. „Dacă Parlamentul şi Guvernul refuză să îndeplinească voinţa poporului, aceasta urmează să fie îndeplinită de Preşedintele ales de popor”, a precizat Dodon.

Mesajul și l-a încheiat cu frazele: „Mulțumesc pentru susținere! Eu nu vă voi dezamăgi!Împreună vom învinge!”