/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Bani în lăzi și plicuri. Foști angajați de la FISC ajutau mai multe localuri din Capitală să facă evaziune fiscală

25 septembrie 2017, ora 16:16

În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că un grup criminal organizat format din întreprinzători și foști angajați de la FISC, în perioada 2015 – prezent, gestionând direct sau prin intermediul persoanelor interpuse cu activitatea a peste 10 agenți economici din mun. Chișinău, care au ca gen de activitate gestionarea restaurantelor și cafenelelor, au obținut venit nedeclarat încasat de la punctele comerciale, de peste 18.000.000 lei, fapt ce a condus la neachitarea impozitelor, prejudiciind în proporții deosebit de mari bugetul public național cu peste 5.760.000 lei.

Ca urmare a efectuării perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloace financiare în sumă de 209.157 lei, pentru o zi de activitate (necontabilizate corespunzător), calculatoare, aparate de casă, suporturi electronice pe care se păstrează evidența contabilă, documente fiscale și documente contabile, înscrisuri de ciornă, obiecte și documente.

Totodată, au fost reținute trei persoane care sunt bănuite de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. Infracțiunea se pedepsește cu închisoare de până la 6 ani sau cu amendă în mărime de la 3350 la 5350 unităţi convenţionale sau în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 4000 la 7000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Acțiunile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram