/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ A început sezonul virozelor. Peste 1300 de copii și 500 de adulți au fost deja afectați

missing
25 septembrie 2017, ora 18:24

Mihaela Levițchi este mamă a trei copii. Doi dintre ei sunt internați în spital. De la o simplă răceală unul a făcut bronșită, iar celălalt – pneumonie.

„Noi am venit cu viroza răcelii. Aveau tuse, și încă foarte puternică. Noi ne pregătim să plecăm acasă și să ne de-a tratamant până mercuri”, spune Mihaela Levițchi, părinte.

În aceeași situție este și Ana Viziru. Femeia are o săptămână de când stă în spital cu fetița ei care suferă de pneumonie contractată pe fon de viroză: „Fiica mea a început să tușească și evident la indicațiile farmacistului am luat un sirop pentru tuse, la o zi după ce am administrat acest sirop a început să vomite, ca mai apoi să mi se facă toate investigațiile și să depistăm că avem pneumonie pe partea dreaptă”.

Medicii spun că virozele în acestă perioadă sunt cauzate de variațiile de temperatură. Pentru a le evita, aceștia vin cu recomandări. „Aș recomanda părinților care au în îngrijire copii mici, copii de vârstă fragedă să evite colectivitățile, să evite încăperile închise. Atunci când copilul prezintă mai mult de trei zile temperatura mai mare de de 38,5 este un motiv de adresare la doctor”, susține vicedirectorul medical la Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1, Aliona Rotari.

Momentan, la spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1, în staționar, sunt internați peste 120 de copii care suferă de viroze. Doar în ultima săptămână s-au înregistrat peste 1300 de cazuri de viroze la copii și peste 500 de cazuri la adulți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram