După ce a spart gheața în armwrestling-ul moldovenesc, devenind primul concetățean de-al nostru care a cucerește aurul la Campionatul Mondial, Oleg Tudorean a mai dat 3 lovituri, de data aceasta la alt tip de sport-powerlifting. Sportivul a participat la Campionatul European, desfășurat în Ucraina, unde a cucerit 3 medalii de aur la 3 probe diferite. Despre experiența sa inedită și rezultate notorii aduse din Ucraina, sportivul a vorbit în exclusivitate pentru TV8.

Considerat un “Fenomen al sportului moldovenesc”, Oleg Tudorean a făcut furori la Campionatul European de powerlifting la categoria de până la75 kg, unde a cucerit 3 medalii de aur la 3 probe diferite. La geno-flexiuni, conaționalul nostru a înregistrat rezultatul de 170 de kilograme, la împins din culcat 140 și la îndreptări 230 de kilograme.

„Este un rezultat foarte bun, un rezultat pe care l-am așteptat, asta e principalu pentru că ce mi-am dorit am obținut de la acest campionat”, a declarat Oleg Tudorean pentru TV8.

Cunoscut pentru performanțele sale excepționale de la Campionatul Mondial de armwrestling, unde a devenit primul moldovean care cucerește aurul, Oleg ne-a povestit cum a ajuns și la un campionat de powerlifting.

„Powerliftingul a fost primul meu sport pe care l-am practicat, însă nu am avut așa nivel înalt, nu am avut surse financiare pentru ca să merg peste hotare să reprezint Republica Moldova, însă acum m-am decis fiind aproape de casă, în Ucraina, am decis să reprezint țara la Powerlifting”, a mai adăugat Tudorean.

Campionul a menționat că rezultatele excepționale nu i s-au dat ușor.

„La proba de îndreptări cu haltera la deadlift, au fost 4 participanți, dintre care 1 mi-a făcut foarte mare concurență, am ridicat practic aceiași greutate ambii, însă fiind mai ușor am avut un avantaj și m-am clasat pe primul loc”, a menționat campionul.

Cît despre sportul pe care îl practică, sportivul a menționat că este într-o continuă dezvoltare, iar tot mai multe persoane sunt interesate de acest gen de sport.

„Despre proba armwrestling vreau să menționez că este un sport destul de spectaculos, mereu în creștere, de la fiecare competiție avem tot mai mulți sportivi, tot mai mulți începători.”

Ca și oricare sportiv cu sânge de campion, Oleg Tudorean are scopuri bine determinate. „Să-mi mențin titlul la mondialele de Armwrestling și desigur să câștig și aurul la powerlifting de mondiale, dar pe viitor mă văd antrenor, antrenor emerit și să am echipa mea de sportivi”.

Numai anul acesta sportivul moldovean, Oleg Tudorean, a cucerit 9 medalii de aur la campionatele naționale și internaționale. Din partea statului, acesta nu a primit însă nici o recompensă, iar cheltuielile pentru deplasare au fost suportate personal de sportiv.