/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Facebook și-ar putea înceta activitatea în Federația Rusă din 2018

26 septembrie 2017, ora 13:09

„Legea este obligatorie pentru toți. În orice caz, ori legea va fi pusă în aplicare, ori compania încetează să mai lucreze pe teritoriul Federației Ruse, cum, din păcate, s-a întâmplat cu LinkedIn. Nu există excepții”, a declarat Jarov.

Oficialul a adăugat că s-au stabilit termeni pentru rezolvarea acestei probleme și ei vor fi respectați. A precizat că cel mai probabil compania va fi verificată în 2018, în vederea aplicării legii.

Jarov a precizat că agenția pe care o conduce este conștientă de numărul mare de utilizatori Facebook din Rusia, dar potrivit lui acesta nu este un serviciu unic, există și alte rețele sociale.

Menționăm că legea „Cu privire la datele cu caracter personal” prevede că datele personale ale cetățenilor ruși trebuie să fie păstrate pe teritoriul țării (Federația Rusă).

Potrivit statista.com numărul utilizatorilor de facebook în Rusia n 2016 se ridica la peste 72 de milioane de oameni, în 2017 se așteaptă ca numărul acestora să ajungă la 75 de milioane.

Amintim că în noiembrie anul trecut, prin decizia instanței, Roskomnadzor a inclus Linkedin în registrul încălcării legii cu privire la datele cu caracter personal și a solicitat operatorilor de telecomunicații să blocheze accesul la rețeaua socială. Declarația departamentului a fost legată de nerespectarea de către companie a cerințelor legii “Cu privire la datele cu caracter personal”. Informațiile utilizatorilor ruși au fost colectate, prelucrate și transmise fără consimțământul lor, ceea ce le încalcă drepturile “inclusiv dreptul la inviolabilitatea vieții private, a secretelor personale și familiale”, a constatat Rosokomnadzor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram