Președintele Igor Dodon a declarat că va promulga cele cinci legi revotate de majoritatea parlamentară, susținând că Constituția îl obligă să facă acest lucru. Președintele a menționat că va revizui proiectele și le va analiza cu membrii comisilor pe lângă președinte.

În cadrul unei emisiuni televizate la postul național, șeful statului a precizat că deși va promulga legile care i-au fost trimise repetat de către Parlament, este împotriva candidaturii lui Eugen Sturza la funcția de ministru al apărării.

Menționăm că astăzi, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat că i-a transmis din nou lui Igor Dodon proiectele de legi revotate săptămâna trecută de deputați. Totodată, Candu a menționat că Dodon este obligat să promulge legile votate a doua oară. În caz contrar, Candu a afirmat că se vor adresa la Curtea Constituțională.

Parlamentul a revotat mai multe legi pe care șeful statului a refuzat să le promulge în cadrul ședinței speciale din 21 septembrie. Și-au dat votul doar democrații și popular europenii, deputații PLDM, PCRM și PSRM boicotand ședința.