După ce mama tânărului decedat din satul Frasin, raionul Dondușeneni, a cerut intervenția Mitropoliei Moldovei în soluționarea conflictului cu implicarea preotului din sat, care a refuzat sa-i înmormânteze fiul pe motiv că ar fi trăit necununat cu o femeie, Mitropolia Moldovei a cerut Episcopiei din Edineț și Briceni să rezolve cazul. Episcopul de la nord susține că săptămâna viitoare va fi examinat cazul și tot atunci va fi decisă soarta preotului.

Cazul, intrat în atenția presei, va fi examinat joi, la Episcopia Edineț. Vor fi examinate acțiunile preotului, care, potrivit sătenilor, a interpretat dogma bisericească după bunul plac.

„El e chemat la comisia disciplinară și săptămâna viitoare o să avem rezultatele. Acolo este chemată și mama decedatului, sunt chemați mai mulți acolo”, a declarat pentru TV8 Nicodim Vulpe, episcop la Eparhia Edineț și Briceni.

Contactat de TV8, preotul din Frasin a fost scump la vorbă. „Toate informațiile le-am dat la Episcopie și dumnealor o să vă răspundă la toate întrebările”, a menționat Alexei Gheorghelaș, preot în satul Frasin.

Mama tânărului decedat s-a văzut nevoită să apeleze la preotul dintr-un sat veci pentru oficierea prohodului după înmormântare, așa cum a îndemnat-o anterior episcopul din Chișinău.

„M-am gândit că nu o să-mi facă înmormântarea. Și m-am dus acolo la Codreni, am vorbit cu preotul acasă”, susține Lilia Ștempliuc, mama decedatului.

În luna august, curent, preotul Alexei Gheorgelaș, din satul Frasin, raionul Dondușeni a refuzat să primească tânărul decedat în biserică, deși anterior acesta a revenit tocmai de la Moscova pentru a contribui personal la reparația lăcașului sfânt. Preotul și-a explicat gestul prin faptul că tânărul ar fi „trăit în păcat” cu o femeie. Anterior, preotul a refuzat să înmormânteze și alte persoane – fie pentru că, în timpul vieții, nu au frecventat biserica, fie au băut prea mult.