/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Morgoci este acuzat că ar fi procurat troleibuze la preț exagerat, furat monitoare, și a închis cantina angajaților RTEC

missing
26 septembrie 2017, ora 19:38

Troleibuze procurate la prețuri exagerate, anvelope și monitoare furate și restaurante în loc de cantine pentru șoferii și taxatorii de troleibuze. Sunt doar câteva dintre ilegalitățile pe care le-ar fi comis șeful Regiei trasport electric din capitală.

Galina Harea a lucrat șofer de troleibuz timp de 16 ani. Astăzi, ea a venit la ședința CMC și a povestit aleșilor locali despre toate ilegalitățil care, crede ea, că le-ar fi comis Gheorghe Morgoci. Salariile angajaților nu sunt primite pe card, nici în plic – sunt nevoiți să se trezească angajații pentru a ocupa rândul să-și primească salariile. S-au furat sute de anvelope la parcul nr. 3  și unde sunt ele până în prezent nimeni nu știe, a menționat Galina Harea, fostă angajată.

Galina Harea a mai menționat că Morgoci ar fi procurat troleibuze la un preț mai mare decât cel real. „S-au adus troleibuzele noi de tip ACASM, iar costul unui troleibuz inventat la bieloruși o suta 2000 de euro, iar domnul Chirtoacă cu Morgoci prin tranzacția România l-a procurat cu 125 de mii de euro”, a mai menționat aceasta.

De lichidarea cantinelor, spune Harea, tot Morgoci se face vinovat. „Au închis toate cantinele, șoferii mănâncă prin troleibuze pline cu praf, murdărie. A fost o cantină la la Parcul 3 unde mâncau studenții, șoferii, iar în momentul de față este restaurant al lui domnul Morgoci. S-au furat monitoare din troleibuze, până în prezent în parcul de troleibuze nu se află o cameră de supraveghere. Au fost scoase 20 de camioane de metal uzat de la tăierea celor 30 de troleibuze înlocuite cu cele noi”, a spus Galina Harea, fostă angajată.

La ședința CMC, acuzat de ilegalități a fost nu numai Morgoci, dar și liberalul Ion Popovschi, care administrează Parcul de troleibuze nr. 3.

„Ce fel de director poți să fii dacă nu ai documente și nu este specialist în domeniul transportului”, spune Galina.

În replică, Ion Popovschi, spune că Galina Harea a fost eliberată din motive întemeiate. Ulterior, ea a fost reangajată pentru că  administrației parcului de troleibuze i s-ar făcut milă. „Stimați colegi, dacă am ajuns noi să o ascultăm pe doamna Harea Galina, atunci halal de voi.  Am suportat-o șapte ani de zile. Haideți toți împreună ridicăm ordinele și pedepsele avute și o să vedeți că sunt peste 20 de sancționări anuale”, a declarat Ion Popovschi, consilier PL.

Șeful Regiei Transport Electric din capitală, Greorghe Morgoci spune că ceea ce spune Galina Harea este „aberație”, iar „referatul” ei este scris de alte persoane. „A venit la consiliu cu un referat pregătit de cineva. Ei se ocupă cu așa chestii, aducă supărați pe administrație, le dă referat să spună aberații care nu au nici un temei juridic și nu corespund adevărului. Eu nu mă tem de nimeni absolut, nici cât e negru sub unghie. Gura lumii nu o poți închide hămăiesc lasă-i să hămăiască”, a declarat Gheorghe Morgoci, șef Regia Transport Electric Chișinău.

Prima tentativă de demitere a lui Morgoci a avut loc săptămâna trecută, când socialiștii au adus în CMC o cerere cu mai multe semnături ale angajaților Regiei Transport Electric. Morgoci a spus că semnăturile sunt false, iar ceea ce se întâmplă nu este decât „o facatură a socialiștilor”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram