În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, echipa comună de control a descoperit 3.000 ţigarete de provenienţă Republica Moldova pe care un bărbat cu cetățenie română și moldovenească încerca să le introducă în ţară, sustrăgându-le de la controlul de frontieră si ascunzându-le în bagajele personale.

În ziua de 25 septembrie a.c., în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa- I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Toyota, înmatriculat în Italia, Gheorghe C., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 28 de ani.

În baza analizei de risc efectuate, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din lucrători vamali și poliţişti de frontiera, a descoperit, ascunse în bagajele personale ale lui Gheorghe C., 3.000 ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare de 675 lei, indisponibilizarea autoturismului până la plata amenzii şi sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă în valoare totală de 7.000 lei.