Partidul Socialiştilor îşi exprimă indignarea în legătură cu reţinerea pe Aeroportul Internațional Chişinău a preşedintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi.

„Nu este singurul caz când conducătorii autorităţilor publice locale sunt supuşi unor presiuni. Ca şi în cazurile anterioare, drept motiv al reținerii a fost utilizată formularea standard „abuz în serviciu”, sub pretextul căreia poți subscrie orice acțiune. În acelaşi timp, organele de urmărire penală nu acordă atenție celor care au fost implicați în furtul miliardului, lichidarea băncilor, concesionarea Aeroportului, cei care au furat şi continuă să fure fondurile sub formă de credite. Mai mulţi dintre aceștia continuă să ocupe diverse funcții în Guvern sau să conducă pseudo-opoziţia de buzunar”, se menționează într-o declarație a partidului.

PSRM califică reţinerea lui Grigore Policinschi drept un act de intimidare a autorităţilor locale în preajma alegerilor parlamentare.

„Sunt indignat de reţinerea, pe Aeropotul Internațional Chişinău, a preşedintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi. Potrivit informaţiei pe care o deţin, acuzarea adusă lui Policinschi este una artificială şi cu substrat politic. În cazul în care organele de anchetă dispun de motive convingătoare pentru reţinerea președintelui raionului Dubăsari, cerem ca acestea să fie făcute publice. În caz contrar, consider necesară eliberarea imediată a lui Grigore Policinschi din arest”, a menționat Igor Dodon.

Potrivit socialiștilor, Grigore Policinschi se bucură de încrederea locuitorilor raionului pe care îl conduce şi este cunoscut datorită poziţiei sale patriotice. PSRM insistă pe eliberarea imediată a lui Grigore Policinschi şi încetarea presiunilor asupra conducătorilor autorităţilor publice locale.

Menționăm că Polcinschi este  bănuit de abuz de serviciu, cu cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave.