Procuratura municipiul Chişinău de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate anunţă despre identificarea şi reţinerea, în cursul zilei de 26 august, a unui cetăţean al Republicii Moldova, locuitor al municipiului Chișinău, bănuit de activitatea mercenarilor.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, s-a aflat pe teritoriul regiunii Donețk între anii 2015-2017, fiind înrolat în așa-numita brigadă «Первый славянский батальон», unde a activat cu indicativul «Коробок». Acesta asigura mercenarii, care participau la conflictul militar din regiunea Doneţk, cu diferite produse alimentare.

De menționat că în timpul audierilor, persoana reţinută şi-a recunoscut integral vina.

Totodată, a fost stabilit că bănuitul anterior a fost certat cu legea, fiind condamnat pe teritoriul Republicii Moldova pentru tentativă de furt de autovehicul. În cadrul măsurilor procesual penale, asupra persoanei a fost depistat mijlocul de comunicații cu care acesta a menținut contacte cu rebelii din regiunea separatistă de pe teritoriul Ucrainei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore, pe numele acestuia a fost iniţiată cauză penală în baza articolului 141 CP al RM. În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăţia, persoana riscă pedeapsa cu privaţiune de libertate de la 3 la 7 ani.