Primăria municipiului Chișinău informează că la 15 octombrie expiră al doilea, ultimul termen de plată a impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul 2017.  

La expirarea terminului de referință, Direcția de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, în comun cu Serviciul Fiscal de Stat vor iniția proceduri de executare silită prin sechestrarea bunurilor, suspendarea operațiunilor la conturile bancare și alte măsuri, conform legislației.

Conform  art. 228 din Codul fiscal, contribuabililor restanțieri li se vor aplica penalizări de 0,0384% pentru fiecare zi de întârziere.

În prezent, când practic expiră cel de-al doilea termen de plată a impozitului pe imobil, au rămas peste 42 mii de persoane care au admis restanțe, în mărime totală de 25,5 milioane de lei. În adresa rău-platnicilor, până la 15 octombrie vor fi expediate Avize de plată cu Somație de efectuare a plății.

Informații suplimentare pot fi oferite prin e-mail: impozite@pmc.mdwww.fb.com/DCITL, sau la sediul din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească).

La moment la sediul Direcției este deservit un număr mare de solicitanți, din care motiv nu se reușește a răspunde la toate apelurile telefonice, iar la mesajele parvenite prin e-mail sau rețelele de socializare se vor oferi răspunsuri în timp util.