Cetățenii Republicii Moldova care au locuit și au muncit în Franța vor primi suport de reintegrare la întoarcerea în țară. În acest sens, Guvernul a aprobat astăzi, 26 septembrie curent, semnarea Acordului cadru de parteneriat între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Oficiul Francez pentru Imigrare și Integrare al Republicii Franceze(OFII).

Acordul urmează să fie semnat la data de 02 octombrie curent și prevede susținerea la reintegrarea cetățenilor Republicii Moldova reîntorși din Franța prin:
– ajutor pentru reintegrarea socială;
– ajutor pentru reintegrarea în câmpul muncii;
– ajutor de reintegrare prin inițierea unei afaceri.

Scopul acestui Acord este de a stimula revenirea și integrarea social-economică a cetățenilor Republicii Moldova, în special a tinerilor care își fac studiile în Franța.

Menționăm că proiectul Acordului rezultă din prevederile Declarației comune privind intenția de a dezvolta cooperarea moldo-franceză în acordarea ajutorului pentru reintegrare a cetățenilor reîntorși în Republica Moldova, semnată în data de 06 iulie 2016.

Începând cu anul 2003, Oficiul Francez pentru Imigrație și Integrare a susținut 1000 de proiecte privind reintegrarea cetățenilor moldoveni care se reîntorc din Franța.