Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, R.Bolbocean, împreună cu Guvernatorul reg. Lviv O.Syniutka au inaugurat Consulatul Onorific al Republicii Moldova în regiunea Lviv, cu circumscripția consulară care cuprinde regiunile Lviv, Ternopil și Rivne.

În cadrul alocuțiunii rostite la ceremonia de inaugurare, Ambasadorul a ținut să menționeze că prin inaugurarea Consulatului Republicii Moldova la Lviv, acesta devine cel de-al doilea consulat deschis pe teritoriul Ucrainei în anul curent, an în care Republica Moldova și Ucraina marchează 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Ambasadorul și-a exprimat convingerea că noul Consul Onorific își va aduce contribuția la consolidarea raporturilor comercial-economice, va sprijini dezvoltarea contactelor culturale, academice și inter-umane dintre Republica Moldova şi Ucraina, inclusiv va contribui la promovarea drepturilor și intereselor cetățenilor moldoveni.

La rândul său, Consulul onorific Vladimir Gubițkyy a exprimat gratitudine pentru încrederea acordată, punctând priorităţile activității consulatului, în special oferirea asistenței necesare cetățenilor Republicii Moldova, dezvoltarea relațiilor comercial-economice și cultural umanitare.

În aceiași zi, Ambasada Republica Moldova, în colaborare cu Consulatul Onorific, au organizat o recepție prilejuită Zilei Independenței Republicii Moldova, la care au luat parte reprezentanţii autorităților locale și regionale, corpului diplomatic, mass-media și comunității moldovenilor din Ucraina, oaspeții fiind serviți cu vinuri și bucate tradiționale moldovenești.