/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Republica Moldova a inaugurat un Consulat Onorific în orașul Lviv din Ucraina

missing
27 septembrie 2017, ora 06:50

În cadrul alocuțiunii rostite la ceremonia de inaugurare, Ambasadorul a ținut să menționeze că prin inaugurarea Consulatului Republicii Moldova la Lviv, acesta devine cel de-al doilea consulat deschis pe teritoriul Ucrainei în anul curent, an în care Republica Moldova și Ucraina marchează 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Ambasadorul și-a exprimat convingerea că noul Consul Onorific își va aduce contribuția la consolidarea raporturilor comercial-economice, va sprijini dezvoltarea contactelor culturale, academice și inter-umane dintre Republica Moldova şi Ucraina, inclusiv va contribui la promovarea drepturilor și intereselor cetățenilor moldoveni.

La rândul său, Consulul onorific Vladimir Gubițkyy a exprimat gratitudine pentru încrederea acordată, punctând priorităţile activității consulatului, în special oferirea asistenței necesare cetățenilor Republicii Moldova, dezvoltarea relațiilor comercial-economice și cultural umanitare.

În aceiași zi, Ambasada Republica Moldova, în colaborare cu Consulatul Onorific, au organizat o recepție prilejuită Zilei Independenței Republicii Moldova, la care au luat parte reprezentanţii autorităților locale și regionale, corpului diplomatic, mass-media și comunității moldovenilor din Ucraina, oaspeții fiind serviți cu vinuri și bucate tradiționale moldovenești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram