Șoferul care era cât pe ce să lovească o familie cu doi copii timp ce traversau pe o trecere de pietoni din sectorul Botanica al capitalei, a fost sancționat.

Poliția s-a autosesizat și ieri în jurul orei 20:20, angajații Inspectoratul Național de Patrulare al IGP (INP) au fost orientați pentru depistarea automobilului de model Lada Priora și proprietarul acesteia. Automobilul a fost depistat pe o stradă din or. Orhei, parcat neregulamentar creând obstacol altor participanți la trafic, în rezultatul căruia conform legislației vehiculul a fost evacuat la parcarea specială.

Șoferul în vârstă de 33 de ani s-a prezentat la IP Orhei unde a fost audiat și a comunicat faptul ca a condus automobil sus indicat și și-a recunoscut vina. În urma documentării, acesta a fost sancționat în baza:
– art. 238 alin 2 care prevede – încălcarea regulilor de oprire și neacordarea de prioritate pietonilor și altor participanţi la traficul rutier,
– art. 244 – încălcarea dispoziţiilor din Regulamentul circulaţiei rutiere, care a generat pericolul unui accident de circulaţie,
– art. 229 alin 2, 3 – încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor, care prevăd o amendă în jur de 3.300 de lei.

De asemenea, șoferul a acumulat 15 puncte de penalizare, Procesul Verbal a fost transmis în instanța de judecată pentru a-l priva de dreptul de a conduce pe un termen de la 6 la 12 luni. Respectiv conform legislației automobilul nu poate fi restituit, vehiculul poate fi reținut la parcarea speciala până la stabilirea tuturor circumstanțelor de către instanță.

INP atenționează șoferii, că ofițerii de patrulare întreprind permanent măsuri de prevenirea încălcărilor RCR și depistarea șoferilor care se abat de la legislație.