În grădinițele din Capitală până și hârtia de WC este procurată din banii adunați ilegal de părinți. Culmea, unii directori de grădinițe și-au încropit afaceri în baza așa-ziselor „donații” provenite de la părinți. Vorbim de milioane de lei. Dezvăluirile au fost făcute aseară de invitații emisiunii „Politica” de la TV8.

„Hârtia igienică într-o grădiniță din Capitală europeană Chișinău nu este garantată de stat, dar este cumpărată de părinți. Cât colectează părinții lunar?”, a menționat Natalia Morari.

„Eu nu știu cât colectează pentru că eu am interzis categoric cadrelor didactice să se implice în colectarea de bani”, susține directorul grădiniței nr.158, Natalia Alexei.

Fondatoarea asociației „Părinți Solidari”, Iulia Nazaria susține însă că foarte multe grădinițe și licee din Chișinău au devenit business personal al unor directoare.

Potrivit metodistului preșcolar al Direcției Educație, Tatiana Bostan, se merge pe varianta de oficializare a donațiilor părintești prin înființarea asociațiilor părintești: „Unele asociații sunt și cu 50 de lei lunar și cu 100 de lei. Și cu 600 și cu 700”.

Ala Revenco, fondatoare a asociației „Părinți Solidari” susține că până nu se vor rezolva problemele de salarizare, atunci nu putem vorbi de calitate sau de luptă cu corupția.

Versiunea integrală a emisiunii o puteți vedea AICI.