/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Au încercat să treacă frontiera cu acte false. Un cuplu avea vize false, iar un tânăr certificatul de înmatriculare al mașinii

28 septembrie 2017, ora 14:39

Un tânăr de 27 de ani, deținător al dublei cetățeni, cea românească și moldovenească, s-a prezentat în PTF Sculeni la volanul unui Mercedes S320, înmatriculat în Bulgaria. La controlul de frontieră persoana a înmânat pașaportul și documentele pentru mijlocul de transport. Polițistul de frontieră a observat printre actele prezentate unele elemente din certificatul de înmatriculare ce nu corespundeau celor autentice. Urmare a verificării minuțioase s-a constatat falsificarea acestuia. Din declarațiile conducătorului auto s-a aflat că originalul documentului a fost pierdut pe teritoriul R. Moldova, iar perfectarea altuia s-a realizat prin intermediul unei persoane necunoscute. Deși tânărului i-a fost autorizată trecerea frontierei, autoturismul a fost reținut și indisponibilizat în Sector până la finalizarea cercetărilor.

În cel de-al doilea caz, înregistrat ieri, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au avut suspiciuni asupra a două pașapoarte moldovenești, în care erau anexate vize israeliene falsificate. Documentele au fost prezentate de către un cuplu de moldoveni, care justifică falsul depistat prin faptul că nu cunoșteau. Mai mult, la audierea acestora au relatat polițiștilor de frontieră cum au făcut rost de aceste vize, cu ajutorul unor necunoscuți acum câteva luni când se aflau într-o călătorie în Israel.

Pe faptul celor depistate, angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor infracțiunii și identificării persoanelor implicate pentru atragere la răspundere. Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram