/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC. VIDEO/ Activistul Ghenadie Brega a cerut azil politic în Islanda. „Libertatea și chiar viața mea este în pericol în Moldova”

missing
29 septembrie 2017, ora 12:28

Brega a remis astăzi, 29 septembrie, o declarație în care menționează cea mai recentă tentativă de intimidare se referă la decizia polițiștilor de la Chișinău de a-l anunța în căutare națională, dispunând reținerea sa imediată.

La baza acestei decizii se află un dosar penal, care mi-a fost intentat de autorități după ce am investigat un caz de abuz în serviciu din partea unui angajat al statului. Funcționarul, aflându-se în stare de ebrietate, amenința un agent economic că îi va distruge afacerea dacă acesta refuză să îl deservească în afara programului de lucru. Când am încercat să obțin o reacție, unul dintre superiorii funcționarului, vice-pretorul V.Urâtu, m-a insultat, apoi m-a lovit cu piciorul în spate. Reacția mea instinctivă de apărare a fost catalogată drept încercare de perturbare a activității preturii de sector, fiindu-mi intentat un dosar în baza articolului 287, alin.1, Cod penal al RM, „Huliganism”. Totodată, plângerea mea nu a fost examinată până în prezent. La etapa de urmărire penală, am depus declarații pe dosar. La câteva luni distanță, fără a mi se aduce preventiv la cunoștință despre faptul că am fost recunoscut drept învinuit, am fost anunțat în căutare. Mai mult decât atât, în acest moment mă aflu în imposibilitate de a contesta în instanță decizia anchetatorilor, deoarece nici la momentul luării deciziei, nici ulterior, la solicitarea din data de 5 septembrie înregistrată de avocata mandatată să îmi reprezinte interesele legale, OUP Centru nu mi-a eliberat o copie a ordonanței emise în ceea ce mă privește”, se arată în declarația activistului.

Vedeți mai sus și jos secvențele video de la incidentul menționat, iar mai jos declarația integrală semnată de Ghenadie Brega.

Incidentul a avut loc în luna ianuarie 2017, în incinta sediului Preturii Centru, iar în urma acestuia vicepretorul s-a ales cu un deget rupt.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram