Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a dat instrucțiuni ca Federația Rusă să fie dată în judecată pentru „daunele aduse mediului” în timpul construirii podului din Crimeea. Despre acest fapt a anunțat secretarul de presă al șefului statului, Svyatoslav Tsegolko pe Twitter.

Cu toate acestea, el nu a precizat în ce instanță Poroșenko vrea să se plângă.

Menționăm că primul podul peste Strâmtoarea Kerci, care va lega teritoriul rus de peninsula Crimeea, a fost terminat. Acest pod trebuia să fie construit în comun de ruși și ucraineni în cadrul unui proiect convenit în noiembrie 2010. Dar înlăturarea de la putere a președintelui ucrainean prorus și apoi anexarea Crimeii de Rusia au zădărnicit planul. În consecință, Rusia a luat pe cont propriu construcția podului. Înainte să înceapă construcția acestui pod, din Rusia se putea ajunge în Crimeea doar prin Ucraina, cu feribotul sau pe calea aerului.

Menționăm că procuratura ucraineană a deschis un caz penal în conformitate cu articolul „Încălcarea regulilor de siguranță a mediului” în timpul construirii podului din Strâmtoarea Kerci. Kievul susține că lucrările de pe șantier ar putea transforma Marea Azov în golful Mării Negre. În plus, autoritățile ucrainene se tem de schimbări în compoziția chimică a apei mării Azov.