/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Emisiunea Politica, despre presiunile asupra primarilor din raioane. Guvernarea își pregătește terenul pentru alegerile din 2018

29 septembrie 2017, ora 19:25

„Care este adevăratul sens al acestor arestări? Ce se dorește în rezultat?”, a întrebat realizatoarea emisiunii Natalia Morari.

Eu la prima vedere, din ceea ce am văzut aici, nu văd absolut nimic. Poate dacă cineva să răscolească, să găsească ceva. Dar este un rebut absolut inevitabil în activitatea oricărui specialist”, a declarat primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răialeanu.

Adevăratul scop este treuca, treuca puterii”, a menționat primarul comunei Capaclia, Alexei Busuioc.

Ceea ce se întâmplă astăzi în teritoriu e foarte tragic. Guvernarea stă în fotoliile sale, foarte bine, nu au idee ce se întâmplă în teritoriu. Oamenii incomozi pur și simplu se face tot posibilul ca ei să plece din țară sau sunt încătușați, închiși”, susține primarul orașului Drochia, Nina Cerătău.

„Se va atinge scopul dorit, asta va da rezultate la alegerile din 2018, la toată campania care acum se petrece, aceste presiuni, intimidări, dosare, asta va da rezultatul dorit?”, a întrebat Natalia Morari, realizatoarea emisiunii.

Noi sperăm că acești oameni când vor ajunge la alegerile parlamentare sau la celelalte locale, vor face alegerea corecta și nu se vor lăsa manipulați de holdingurile media”, a declarat primarul orașului Drochia, Nina Cerătău.

Presupun că guvernarea va folosi toate metodele, inclusiv corupția, falsificările și poate să se întâmple că sectorul cela de care răspunde dnul Policinchi este un sector poate potrivit pentru falsificarea participării transnistrenilor în campania electorala”, susține primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răialeanu.

„Ce trebuie de făcut ca situația cu autoritățile publice locale să revină la normalitate? Ca primarii să nu se teamă, în cazul în care respectă legea să nu se teamă că vor fi arestați într-o zi când vor veni la serviciu?”, a întrebat Natalia Morari.

Trebuie să schimbăm această putere și să aducem la conducere oameni adecvați, care vor dori să asculte cetățenii RM”, a declarat deputata PCRM, Olga Botnarenco.

Trebuie să muncim să ridicăm nivelul de cunoștințe și democrația în țară și descentralizarea administrativă. Eu cred că o să încerc să mă judec cu centrul de combatere a corupției, procuratura, cu statul”, afirmă primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răialeanu.

Președintele raionului Dubăsari, a fost reținut acum trei zile, pe aeroport, în timp ce se întorcea din vacanță din Turcia, fiind învinuit pentru abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, el ar fi cheltuit peste 83 de mii de lei pentru participarea mai multor funcționari la o serie de întruniri peste hotare. Policinschi mai este acuzat că și-a majorat propriul salariu și salariul vicepreședinților cu peste 1100 de lei. Ieri el a fost eliberat din arest, dar are interdicție de a părăsi țara.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram