Invazie de pisici într-o curte și un apartament din capitală. Mai mulți vecini se plâng ca o doamnă ține în apartament 10 pisici și mai hrănește vreo 30 de feline prin curte. Aceștia susțin că mirosul în scara blocului lor a devenit insuportabil. S-au adresat în repetate rânduri la poliție, dar nu s-a schimbat nimic. Un responsabil de la protecția animalelor o apară pe femeie. El spune că vecinii ar trebui să se bucure că doamna Raisa are grijă de pisici.

D-na Raisa, care ni s-a plâns la telefon că vecinii vor să-i otrăvească pisicile, nu ne-a deschis ușa pentru a discuta cu noi. În schimb, vecinii au fost mai vorbăreți. „La ea în casă trăiesc 10 pisici pe care ea le hrănește. Mirosul e… Sărmanii vecini. Aici, aproximativ 40 de pisici sunt pe afară, iar ea de 3 ori pe zi le aduce mâncare. Aici e imposibil de trăit. E greu de respirat.  Mirosea foarte urât, iar într-o zi mama a întrebat-o cu ce le hrănește? A spus că le dă paste și supe”, a menționat unul din vecine.

Vecina doamnei Raisa ne-a spus că din cauza mirosului insuportabil simte că, noaptea, nu-i ajunge aer. „Of cinstit vă zic asta nu e de aici, de 50 de metri în jurul blocului, de acuma se simte mirosul. Vă spun că suferim mai mult noi și vecinii. Seara mă culc și, sincer, mă trezesc și vine mirosul prin ușă, ușa e dată până sus cu tot felul de dezinfectanți”, a mai menționat una din vecine.

Pisicile au devenit o năpastă și pentru șoferi. Acestea urcă pe mașini și le zgârie. „Ieri vecinii îmi arătau mașinile zgâriate. Și la noi inclusiv, dar eu deja de mașină știți – nu mi-i atât de mașină, cât de mirosul insuportabil cu care stai toată ziua în casă. Urme și toate sunt zgâriate”.

Roman, de la protecția animalelor, încearcă să justifice grija femeii față de animale. „Femeia care are grija de animale este rău? Asta e bine. E rău că nimeni nu are grijă de ei. E rău că nimeni din această casă nu are grijă de aceste pisici”, spune Roman Trahtman, voluntar la Asociația pentru Protecția Animalelor.

Vecinii spun că așteaptă ca Pretura să întreprindă măsuri, în acest sens fiind depuse mai multe plângeri semnate de vecini.