/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Plahotniuc, audiat de procurori. Este martor în dosarul tentativei de asasinat asupra sa

29 septembrie 2017, ora 18:10

Solicitat de TV8, șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc, a confirmat că Vlad Plahotniuc a fost audiat în calitate de martor. Democratul a refuzat statutul de parte vătămată, motivând că nu i s-a cauzat nici un prejudiciu. În curând, dosarul va ajunge pe masa magistraților.

Despre tentativa de omor asupra lui Vlad Plahotniuc a anunțat Ministerul de Interne de la Kiev la începutul lunii aprilie. Ulterior, autoritățile de la Chișinău au declarat că omorul a fost comandat de două persoane, una fiind stabilită la Moscova. Presupușii asasini urmau să încaseze pentru lichidarea lui Plahotniuc 200 de mii de dolari, primind în avans jumătate din sumă.

Modul în care killeri își plănuiau atacul, desenând schema într-o groapă de nisip pentru copii, a generat reacții hazlii din partea internauților și analiștilor politici.

În prezent, 11 persoane se află în arest, fiind învinuite de planificarea acestei tentative de omor. Ei riscă până la 20 de ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram