Vlad Plahotniuc a fost audiat de procurori. Nu în calitate de victima și nici de suspect, ci ca martor în dosarul tentativei de omor asupra sa. Oamenii legii spun că până la finele săptămânii viitoare vor finaliza urmărirea penala și vor expedia dosarul în judecată.

Solicitat de TV8, șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc, a confirmat că Vlad Plahotniuc a fost audiat în calitate de martor. Democratul a refuzat statutul de parte vătămată, motivând că nu i s-a cauzat nici un prejudiciu. În curând, dosarul va ajunge pe masa magistraților.

Despre tentativa de omor asupra lui Vlad Plahotniuc a anunțat Ministerul de Interne de la Kiev la începutul lunii aprilie. Ulterior, autoritățile de la Chișinău au declarat că omorul a fost comandat de două persoane, una fiind stabilită la Moscova. Presupușii asasini urmau să încaseze pentru lichidarea lui Plahotniuc 200 de mii de dolari, primind în avans jumătate din sumă.

Modul în care killeri își plănuiau atacul, desenând schema într-o groapă de nisip pentru copii, a generat reacții hazlii din partea internauților și analiștilor politici.

În prezent, 11 persoane se află în arest, fiind învinuite de planificarea acestei tentative de omor. Ei riscă până la 20 de ani de închisoare.