/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Talentul nu are vârstă! Concursul „Antonina Lucinschi” și-a desemnat câștigătorii printre micii instrumentiști

missing
29 septembrie 2017, ora 18:05

Felicia studiază pianul de 5 ani. A participat la acest concurs mai mulți ani la rând și de fiecare data a reușit să se claseze pe primele locuri. Pentru ea, pianul este „regele instrumentelor”, iar locul I și titlul de „Laureat” al concursului înseamnă pentru Felicia un „vis împlinit”.

„Premiul I înseamnă pentru mine rodul muncii mele, cat de mult eu am muncit. Am îndrăgit pianul din start, deoarece eu consider că el este un rege al instrumentelor, deoarece el deține tot diapazonul octavelor”, susține câștigoarea premiului I, Felicia Boico.

Pentru locul I, II și III, la cele 4 categorii: acordeon, instrumente aerofone, pian și instrumente cu coarde, juriul a acordat 5 premii, iar pentru locul III – 4 premii. Pe lângă diplome și dulciuri, copii s-au ales și cu premii bănești și medalii. Participanții, care nu au ocupat locul de frunte spun că sunt oricum mulțumiți de rezultat – acest concurs i-a încurajat.

„Eu sunt mulțumită de acest rezultat. Nu-i nimic, data viitoare o să mă strădui mai bine și o să primesc locul I”.

„Consider, că nu trebuie să ne indispunem, deoarece locul III – este tot bine”.

Meritele se datorează în egală măsură copiilor, părinților și profesorilor, care le-au cultivat micuților dragostea pentru muzică.

„Copilul care studiază muzica este cu mult mai sensibil, mai milostiv. Părinții au avut mai mari emoții decât copiii, dar emoții pozitive,” a menționat Elvira Topalo.

Deja al 11-a an participăm la acest minunat concurs. Mă bucur de elevii mei, care deja al 6-lea an obțin locul întâi,” a declarat profesoara de pian, Irina Bogataia.

În concurs au participat 50 de copii cu vârstele cuprinse între 8-12 ani. Prin concurs au trecut deja peste 400 de copii, inclusiv din SUA și România. Mulți dintre cei care au participat la primele ediții ale concursului, fac acum studii în țări europene.

Mă uit cu mare satisfacție când văd copii aceștia îmbrăcați, îmi închipui cât părinții s-au pregătit. Noi susținem talentele tinere și ne aducem aportul nostru în dezvoltarea culturii”, afirmă Petru Lucinschi, Președintele de Onoare al Concursului.

Concursul Internațional al Tinerilor Instrumentiști este organizat anual de familia fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi. Concursul se desfășoară în memoria fostei prime doamne, Antonina Lucinschi, care a înființat o fundație de promovare a copiilor talentați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram