Compania turcă Ongan Tekstil JSC, cea care vrea să ridice în locul restaurantului Doina din Parcul Valea Trandafirilor un centru de agrement de 12 nivele, va inaugura în această seară o alee colorată. Este vorba de aleea centrală din parcul Valea Trandafirilor care va fi colorată de lumini multicolore.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului Parcul meu, inițiat de compania turcă Ongan Tekstil și care are drept scop renovarea și restaurarea mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor, din sectorul Botanica al capitalei.

Aleea Colorată va fi lansată printr-un eveniment, în seara de sâmbătă, 30 septembrie, la ora 17:30, cu muzică interpretată de talentații tineri de la Megapolis Band, dansuri, show cu baloane de săpun, vată dulce gratuită pentru copii, concursuri, cadouri pentru mici și mari.

Evenimentul de lansare a „Aleii Colorate” este o primă etapă din cadrul proiectului Parcul Meu, inițiat de compania Ongan Tekstil. Printre inițiativele anunțate în cadrul proiectului se numără modernizarea aleii centrale, reabilitarea izvoarelor din parc, modernizarea terenului de sport, construcția unui perete de susținere împotriva alunecărilor de teren, renovarea Podului Îndrăgostiților.

Reamintim că, compania turcă Ongan Tekstil JSC a cumpărat 100% din acțiunile restaurantului Doina care se află pe o suprafață de 0,53 ha, în martie 2015. Întreprinderea intenționa să modifice statutul zonei, care să-i permită ridicarea unui centru comercial de 12 nivele cu birouri, spații locative de tip hotel și parcare subterană de trei nivele. Consultările publice care au avut loc la începutul acestui an, au avut loc cu scandal și contrarieri. Turcii susțin că intenționează să construiască un centru comercial, dar și să investească cel puțin 5 milioane de lei în amenajarea spațiilor publice din parcul Valea Trandafirilor.