Președintele a participat la ședința Consiliului Republican al Uniunii Ofiţerilor din Moldova, alături de preşedintele Uniunii Ofiţerilor, generalul, Victor Gaiciuc, pe care Igor Dodon la înaintat la funcția de ministru al Apărării.

„Preşedintele acestei organizaţii, generalul Victor Gaiciuc, este o personalitate respectată şi demnă, un patriot al ţării sale natale şi un profesionist în domeniul militar. Anume o astfel de persoană trebuie să se afle la conducerea Ministerului Apărării al Republicii Moldova. Reiterez că am înaintat candidatura lui Victor Gaiciuc pentru funcția de ministru al Apărării şi nu-mi voi schimba decizia. Forţele Armate ale ţării trebuie să fie conduse de o persoană puternică şi de încredere. Am remarcat că voi susține oricînd pe cei care cu adevărat luptă pentru statalitatea și integritatea națională a Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că deși Constituția îl obligă pe președinte să semneze decretul de numire în funcție a ministrului Apărării, la propunerea repetată a Guvernului, Igor Dodon a respins din nou candidatura lui Eugen Sturza. Guvernul a cerut Curții Constituționale sa dea o apreciere juridica acestei situații nemaiîntâlnite.