În apropiere de frontiera moldo-ucraineană, polițiștii de frontieră au reținut un cetățean moldovean, care transporta circa 600 litri de alcool etilic, fără acte de proveniență și deținere.

În data de 28 septembrie curent, pe traseul ce leagă localitățile Naslavcea și Ocnița, echipajul Poliției de Frontieră a oprit în trafic un mijloc de transport, DODGE Ram Van, pe care exista informația de implicare în schema de circulație ilegală a alcoolului. După verificarea documentelor și identificarea șoferului, un moldovean de 35 de ani, locuitor al sat. Clocușna, r-nul Ocnița, s-a purces la cercetarea mașinii. Urmare, în salonul autoturismului s-a stabilit prezența a 23 de butelii din masă plastică, cu volum de 25 litri fiecare, toate pline cu lichid straveziu și cu miros specific de alcool. Pentru întregul lot de băutura nu s-au prezentat acte de proveniență, mai mult, conducătorul auto nu a putut clar explica apartinența acesteia.

Astfel, polițiștii de frontieră continuă să documenteze cazul sub toate aspectele legale, cu elucidarea circumstanțelor și depistarea altor persoane care ar fi implicate în traficul ilegal de alcool. Cele 23 de butelii cu alcool au fost reținute la sediul SPF Ocnița.