/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

A cerut 1.000 de euro pentru examenul teoretic și practic la școala auto. Un tânăr din Taraclia, reținut

02 octombrie 2017, ora 10:26

Cazul a ajuns în vizorul DGT „Sud” a CNA după ce denunțătorul a invocat faptul că, suspectul împreună cu o persoană necunoscută, ar fi pretins inițial 4 500 de lei pentru înmatricularea la școala auto, apoi încă 1 000 de euro pentru promovarea examenului teoretic și practic. Cei doi susțineau că pot influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto, în vederea eliberării permisului de conducere pentru categoriile „B” și „C”.

Urmare a măsurilor speciale de investigație şi acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore. După reținere a fost efectuată percheziția corporală a bănuitului, în cadrul căreia sumele de 600 de euro şi 600 de lei, bani transmiși sub controlul CNA, au fost predați benevol.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 6 ani de închisoare.

În prezent, sub conducerea procurorilor anticorupție, se întreprind acțiuni în vederea documentării activității infracționale a bănuitului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram