Președintele planifică să construiască pe perioada mandatului său prezidenţial 300 de complexe sportive în 300 de localităţi din Republica Moldova, iar până la sfârșitul acestui an vor fi construite 10 astfel de terenuri în cele mai mari localități din țară.

„Subliniez, că așa cum am procedat și în alte cazuri, banii destinați acestui proiect vor fi identificați din surse externe, fără a utiliza surse din bugetul de stat”, a menționat Igor Dodon.

Primele 10 localități care au fost identificate sunt:
1. Congaz, Găgăuzia;
2. Costești, Ialoveni;
3. Cărpineni, Hîncești;
4. Copceac, Comrat;
5. Baurci, Comrat;
6. Băcioi, Chișinău;
7. Corjeuți, Briceni;
8. Trușeni, Chișinău;
9. Pelinia, Drochia;
10. Peresecina, Orhei.

„În cazul în care primarii nu vor dori, sau vor tergiversa procesul de edificare a complexurilor sportive în localitățile pe care le conduc, dreptul va trece la o altă localitate. Pentru următoarele 100 de complexuri sportive, preconizate a fi construite în anul 2018, vor fi stabilite criterii clare de selectare, care vor fi anunțate în timpul cel mai apropiat. În acest sens, trebuie să fie transmis un demers din partea autorităților locale, dar și al adunării locuitorilor din localitatea respectivă”, a mai scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Fiecare complex sportiv va include: teren de fotbal, de baschet, de volei, de tenis de câmp, plus – instalații pentru fitness și terenuri de joacă pentru copii, dar și tot ce este necesar pentru sporturile de masă.