Poliția de Frontieră a depistat la sfârșitul săptămânii trecute trei persoane care dețineau documente străine cu semne vădite de falsificate, mai mult, una dintre acestea era dată în căutare națională pentru săvârșirea infracțiunii de furt în proporții deosebit de mari.

În zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră ”Sculeni” polițiștii de frontieră au intervenit pentru documentarea mai multor persoane care nu-și puteau justifica prezența la frontieră. La aproximativ 400 metri de râul Prut, pe direcția localităților Taxobeni – Șendreni, patrula a stopat pentru verificări autoturismul ce transporta inșii. În cadrul legitimării persoanelor, una dintre acestea, un tânăr 22 de ani cu dubla cetățenie, R. Moldova și României, a înmânat la control un buletin de identitate românesc, vizibil la ochiul liber cu elemente de falsificare.

Ulterior, la aprofundarea cercetărilor s-a aflat că pe numele persoanei în cauză este un consemn, acesta fiind anunțat în căutare de către organele de poliție pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 186, al. 5 CP al RM – furt în proporții deosebit de mari. Documentul falsificat a fost reținut și urmează să fie supus expertizei, iar conform procedurilor de rigoare, tânărul a fost deferit IP Strășeni pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Totodată, în acest weekend polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Palanca au ridicat două permise de conducere, eliberate de autoritățile Macedoniei și Angliei, ambele falsificate. Sunt documentați pentru uz de fals în acte un cetățean al Macedoniei și altul al României. Persoanelor le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, continuându-și călătoria în calitate de pasageri. Permisele de conducere au fost transmise spre expertiză, iar angajații Poliției de Frontieră continua cercetările în vederea elucidării circumstanțelor.