Un bărbat și o femeie din raionul Ștefan Vodă sunt cercetați penal pentru trafic de influență. Aceștia au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii anticorupție.

Potrivit denunțătorului, cei doi ar fi pretins 2 000 de dolari SUA sub pretextul că au influență asupra unui executor judecătoresc și îl pot determina pe acesta să emită o decizie de clasare a unui dosar de căutare, cu scoaterea interdicției la perfectarea actelor. Înțelegerea prealabilă cu ruda figurantul pe dosar a fost transmiterea banilor, ce nu li se cuvin, pe părți, prima tranșă fiind de 1 400 de dolari.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul și femeia au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore. Bănuiților le-a fost deja înaintată învinuirea, iar în privința lor urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive. Actualmente, cei doi se dețin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (2) lit. b) Cod penal al Republicii Moldova. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 6 ani de închisoare.

Conducerea urmării penale este exercitată de Procuratura Anticorupție.