/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

CNAM contrazice semnatarii petiției privind desecretizarea rapoartelor financiare: Informația este publică

04 octombrie 2017, ora 13:07

Astfel, cetățenii pot găsi pe site-ul companiei lista instituţiilor medico-sanitare contractate, lista instituţiilor prestatoare de servicii de înaltă performanţă, rapoartele anuale şi lunare privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (AOAM), precum şi rapoartele de activitate ale companiei.

Același comunicat spune că în lista plasată pe site a instituţiilor ce acordă asistenţă medicală de înaltă performanţă sunt incluse şi informaţii despre serviciile oferite de fiecare prestator.

De asemenea, CNAM anunță că pe viitor planifică instituirea unui serviciu care să permită fiecărui cetăţean să verifice suma mijloacelor financiare alocată pentru tratamentul său în instituţia medico-sanitară contractată de CNAM. Astfel, va fi responsabilizată instituţia medicală pentru fiecare caz tratat, acoperit din fondurile AOAM.

De asemenea, în scopul sporirii nivelului de transparenţă în procesul de executare a contractelor de acordare a asistenţei medicale, CNAM a înaintat un proiect de hotărâre de Guvern prin care se propune operarea unor modificări în contractul-tip de acordare a asistenţei medicale în cadrul AOAM, ceea ce va permite stabilirea unor responsabilităţi clare pentru subiecţii implicaţi în procesul de contractare a serviciilor medicale.

În plus, în comunicat se precizează că, anual, Curtea de Conturi auditează formarea şi executarea fondurilor AOAM cu accent pe controlul utilizării acestor fonduri. Ulterior, raportul privind executarea fondurilor respective este transmis spre aprobare Guvernului şi Parlamentului în modul stabilit de legislaţie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram