/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Cum ar arăta noua hartă a Europei, dacă regiunile care luptă pentru autonomie ar câștiga

04 octombrie 2017, ora 17:57

Brexit-ul a marcat plecarea unei naţiuni din alianţa europeană şi a declanşat unele discuţii cu privire la posibilitatea ca alte state să îi urmeze exemplul în următorii ani.

În timp ce Marea Britanie care părăseşte UE este, fără îndoială, cea mai mare diviziune pe care o vom putea întâlni în Europa în viitor, există mişcări în întreaga Europă care ar putea duce la separarea fizică a unor naţiuni întregi.

Mai ales în Scoţia, unde cei care militează pentru independenţă solicită în mod voit un al doilea referendum privind separarea de restul Regatului Unit după votul din 2014 a fost respins de populaţie.

În ediţia 2017 a Atlasului Transforming World, care utilizează hărţi şi alte vizualizări de date pentru a ilustra aspecte globale majore, Bank of America Merrill Lynch se concentrează pe o hartă a mişcării secesioniste din ce în ce mai puternice de pe întreg continentul.

“Multe zone din Europa prezintă puternice mişcări secesioniste (de exemplu, Scoţia, Catalonia, Basc, Flandra, Veneto) sau au partide politice care susţin o mai mare autonomie a guvernării”, scriu autorii raportului.

Cele mai mari diviziuni din Europa apar în state precum Marea Britanie, Spania sau Italia. Cu toate acestea, probleme apar şi în est, unde amintim Transnistria, Găgăuzia şi Transilvania.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram