/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO. VIDEO/ Răspunsul Ministerului de Externe: Cetățeanul luat ostatic de ISIS în Siria NU este moldovean

04 octombrie 2017, ora 09:51

Organizația teroristă Statul Islamic a publicat un videoclip, pe 3 octombrie, în care ar apărea doi „soldați ruși”, capturați în bătăliile pentru orașul Deir ez Zor din Siria. În videoclip sunt prezentați Roman Zabolotny și Țurcanu Grigorii Mihailovici, stabilit cu traiul în regiunea Domodedova din Moscova.

Cetățeanul care se prespunea că ar fi moldovean, Grigorii Țurcanu, anul nașterii 20.12.1978, face parte din organizația „Боевое братство.

Presa a confundat cetățeanul rus Țurcanu Grigorii Mihailovici, născuta la 20.12.1978, cu un alt moldovean care are același nume Țurcanu Grigorii Mihailovici, doar că e născut la o altă dată, 07.02.1978, și care este originar din raionul Fălești, localitatea Glinjeni.

 

În baza de date a Federației Ruse acesta figurează ca cetățean rus:

Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că în perioada respectivă, în Siria, nu au fost capturați militari ruși.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram