/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Dosarul Domnicăi Manole, aproape de final. Judecătoarea invocă expulzarea ilegală din sistem

05 octombrie 2017, ora 15:44

Ca de obicei, în fața Curții Supreme de Justiție s-au adunat mai mulți protestatari care au venit să o susțină pe Domnica Manole.

„Vrem justiție corectă, vrem justiție corectă”

„Libertate lui Manole, libertate lui Manole.”

„Noi astăzi am venit aici să o susținem pe Domnica Manole fiindcă, dumneaei n-a făcut nimic contra legii.

„Noi vrem o justiție, care să știm că suntem ocrotiți. Să înțeleagă o dată și pentru totdeauna că ei sunt în fotoliile în care sunt astăzi pentru a apăra drepturile cetățenilor, nu a grupării mafiote care s-a instalat astăzi la Guvernare.

„Am venit cu mesajul Jos Mâinile de pe Domnica Manole. Ea este un judecător cu verticalitate.”

Avocata Domnicăi Manole a declarat că CSM ar fi lipsit-o pe judecătoare de imunitate cu încălcarea procedurii legale.

„Faptul că CSM a dat un acord automat pentru pornirea urmăririi penale și nu a verificat circumstanțele și condițiile prevăzute de Codul de Procedura Penală”, a menționat Viorica Grecu, avocata Domnicăi Manole.

„La sesizarea Procurorului General privind darea acordului la pornirea urmăririi penale nu a fost anexată nici o probă. Acest fapt a fost confirmat astăzi de reprezentantul Consiliului Superior al Magistraturii, că nu au fost anexate careva probe”, a declarat fosta judecătoare a Curții de Apel, Domnica Manole.

Deși în fața instanței reprezentantul CSM a adus mai multe contraargumente, după ședință acesta refuzat să discute cu presa, explicând că nu a primit împuterniciri pentru aceasta.

„- Dar de ce nu vreți să vorbiți cu noi? Un scurt comentariu referitor la acuzații.
– Nu sunt împuternicit de a da interviuri, nu vă supărați”, a conchis Petru Boghian, reprezentatul CSM la CSJ.

Domnica Manole a fost lipsită de imunitate, pe numele ei fiind pornită o cauză penală, la 31 mai 2016. Asta după ce în aprilie anul trecut ea a emis o hotărâre prin care a impus Comisia Electorală Centrală să organizeze referendumul inițiat atunci de opoziție. La începutul lunii iulie curent, Manole a fost declarată incompatibilă cu funcția de magistrat, iar Igor Dodon a emis un decret prin care a eliberat-o din funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram