/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/VIDEO/ Prietenii ajută necondiționat. Încă o grădiniță din Moldova a fost renovată din banii României

missing
06 octombrie 2017, ora 19:35

Cu cântece, dansuri, poezii și sport – așa și-au manifestat picii recunoștința. Copiii spun că le place cum arată acum grădinița lor.

Părinții, prezenți la inaugurare, s-au declarat încântați de priveliștea din grădinița renovată cu banii României.

„E de nerecunoscut. Este o grădiniță care corespunde cerințelor europene. Este încântător”.

„Pereții erau tot așa, mă rog mai vechi. A fost în reparație și mult timp nu au frecventat grădinița și erau dornici de grădiniță”

„Era grădinița veche, erau condiții mai rele. Sunt foarte frumoase, sunt foarte mândră de realizările pe care le avem”.

Prezenți la eveniment au fost și elevii clasei I a școlii din localitate. Aceștia au venit să-și revadă grădinița.

Pentru renovarea acestei grădinițe au fost alocate peste 1 milion de lei din grantul oferit de România. Instituția nu a mai fost reparată din 1990.

„Am termoizolat instituția, am schimbat acoperișul pavilioanelor și podelele îmbrăcate în lemn și am schimbat rețele electrice, panourile. Prin termoizolare sperăm să obținem și niște achitări, deservicii la căldură mai mici”, a menționat directoarea grădiniței din Budești, Ludmila Ganganu.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a menționat că grădinițele renovate cu ajutorul României beneficiază de aceleași condiții ca și cele din UE: „Am menționat încă odată că dacă nu reușim să integrăm Republica Moldova în UE astăzi sau mâine, măcar să aducem astăzi o parte din Europa în Republica Moldova, pentru că această grădiniță este renovată la standarde europene”.

Nu a lipsit nici primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu: „Noi chiar în oraș avem puține grădinițe care au un asemenea grad de izolare termică. Mi-a plăcut foarte mult și recunosc că sunt pentru prima dată la un asemenea eveniment. În trecut nu m-am preocupat de acest domeniu”.

Până acum, cu sprijin financiar românesc, au fost renovate mai mult de jumătate din grădinițele din Republica Moldova. Mai exact, până în acest moment, România a cheltuit pentru reparația a 933 de grădinițe din Moldova 26 de milioane de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram