În primele opt luni ale anului curent, din vânzarea averii şi a valutei confiscate în bugetul de stat s-au încasat peste 21 de milioane de lei, în comparaţie cu peste şapte milioane de lei pe parcursul anului trecut. Cel mai des către Serviciul Fiscal de Stat sunt transmise mijloace băneşti, produse de tutungerie, mărfuri industriale, băuturi alcoolice şi produse alimentare.

SFS menţionează într-un răspuns la o solicitare a IPN, că bunurile confiscate se remit la evidenţă Serviciului Fiscal de Stat de către organele Ministerului Afacerilor Interne, de către Procuratura Generală, Centrul Naţional Anticorupţie, Serviciul Vamal, executorii judecătoreşti, Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Bunurile confiscate sunt comercializate prin intermediului Bursei Universale de Mărfuri, prin consignaţie, în baza contractului de vânzare-cumpărare sau în bază de concurs.

Bunurile care nu prezintă interes comercial sau nu sunt solicitate de piaţă, la decizia comisiei create în acest sens, se transmit cu titlu gratuit direcţiilor de ocrotire a copilului, reintegrare şi sprijin familial, caselor de copii, instituţiilor rezidenţiale în care se află persoane cu dizabilităţi etc. Cu excepţia bunurilor care, conform legislaţiei, urmează a fi nimicite.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!