În pofida ploii de afară, la laboratorul mobil pentru testarea calității apei s-au format cozi. Duminică, 8 octombrie, la standul S.A. „Apă-Canal Chișinău”, amplasat în Piața Marii Adunări Naționale, în mai puțin de două ore au venit, 180 de persoane pentru a testa apa. Vizitatorii standului nu sunt doar locuitorii capitalei, dar sunt și persoane venite din raioanele Moldovei.

Menționăm că apei i se fac investigații la următorii parametri: PH, conductivitate, duritate totală, cloruri.

Cei care doresc să își testeze apa, mai au timp astăzi, 8 octombrie până la ora 16.00. La laborator, pot fi aduse pentru testare probe de apă din diferite surse – fântâni, izvoare, robinet, apă îmbuteliată.

Precizăm că laboratorul mobil pentru testarea apei al S.A. „Apă-Canal Chișinău” timp de două zile, adică pe 7 și 8 octombrie, le oferă posibilitatea tuturor să testeze gratuit calitatea apei.

Amintim că, la începutul anului curent, „Apă-Canal Chișinău” a organizat mai multe acțiuni de informare, comunicare și sensibilizare a populației privind importanța apei de la robinet.

Pe 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, calitatea apei a fost testată la un laborator mobil în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.